United 93

UNITED 93 recrea el fatal vol en temps real, des de l’enlairament, passant pel segrest, fins al moment que els passatgers s’adonen que formen part d’un pla d’atac perfectament coordinat. La pel·lícula intenta entendre la por i les valentes decisions d’aquestes persones que, en 90 minuts, van passar de ser mers passatgers d’un avió a convertir-se en íntims aliats enfrontats a una situació impensable. Diuen que el vol que es va estrellar en Pennsylvania, United 93, anava dirigit contra la Casablanca i que gràcies als passatgers no va arribar al seu destí.
 
Fa unes dues setmanes que vaig anar a veure aquesta pel·lícula al cinema. Han transcorregut cinc anys des dels terribles esdeveniments del 11S. Ha arribat el moment que els grans cineastes indaguin en els dramàtics fets d’aquell dia i en les persones, les destinacions, de les quals, van canviar per a sempre mentre feien la seva rutina diària.
 
El film ha estat dirigit per un especialista en el gènere, Paul Greengrass, "Bloody Sunday" i "El mito de Bourne". En la pel·lícula no hi ha ni un sol actor conegut, amb el que probablament el realisme del film guanya bastants sencers. Tots els actors van anar a conèixer la família i la persona qui havien de representar.
A més a més cal destacar la absència de referents polítics i socials tant com d’efectes especials i situacions esperpèntiques i inimaginables.
 
Personalment recomano que us passeu pel cinema a veure aquesta pel·lícula. A mi em va fer recordar com tots vam viure plegats, des de casa, la notícia. Em va tornar a impactar. Crec que és bó de tant en tant mirar enrere per així no perdre mai el nord.
 

Quant a bumoda

Free, Happy and Optimistic
Aquesta entrada ha esta publicada en Pel·lícules. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.