Hi haurà DUI aquesta setmana?

Els votants de JxSí i la CUP volen que es faci la DUI per 2 motius, primer perquè és la principal promesa electoral i objectiu pel qual els van votar en les darreres eleccions. Encara que no tingui efecte, sense això, no existiria el ‘partit coalició’ i no haguessin pas fet el govern que han fet durant tot aquest temps. 2n motiu, perquè tirar enrere o convocar eleccions sense declarar la DUI significaria rendir-se i allargar més el procés. Això últim els votants ho entendrien com a traïció o engany i a més dividiria els partits independentistes fent impossible un nou acord.

En canvi, declarant la DUI el molt honorable president Puigdemont té el camí lliure per convocar unes eleccions que, encara que pel govern espanyol siguin autonòmiques, pels d’aquí es consideraran constituents. Per tant, eleccions per decidir qui governa a l’estat català (es comença a parlar d’un govern de concentració).

Amb això passa que en el programa d’aquestes noves eleccions els partits independentistes considerarien la independència assolida i per tant, en el seu programa electoral ja no hi hauria aquest objectiu. No podrien ser vetats pel govern espanyol. Una altra tema és el que pugi fer la fiscalia en nom del partit de Rajoy contra els polítics que han declarat la independència. Però això és a futur quelcom que haurà de lluitar pacíficament al carrer tots els que han empès cap aquesta direcció.

Per cert, les empreses que “han marxat” són les que tenen negocis i clients que depenen totalment de la legislació UE per funcionar. Han fet un canvi de seu que no implica en res el seu desenvolupament ni pels seus treballadors i ho han fet lògicament, per la incertesa fiscal d’un nou estat momentàniament fora de la unió. Ho ha fet un 1% de les empreses que hi ha a Catalunya. I qui cregui que no hi ha empreses importants que “s’han quedat”, que busqui una mica a Google perquè n’hi ha i de molt importants (Mango, Caprabo, etc).

Ah, us faríeu creus de la quantitat d’empreses americanes que tenen la seu fora dels USA per sortir beneficiats en temes fiscals. I en cas d’una Catalunya independent amb més beneficis fiscals que Espanya, veuríem quantes empreses tornen o s’hi instal·len.

Una última cosa, Catalunya, els agradi o no al govern espanyol, és el motor més important de l’economia de l’estat. És per això que volen aplicar el 155, perquè saben que organitzats podem parar-la i que això ens perjudica però més a ells. La paella la té el poble pel mànec i només depèn del poble utilitzar-la bé per aconseguir els seus objectius. Res el podrà parar si es manté unit i coordinat.

Quant a bumoda

Free, Happy and Optimistic
Aquesta entrada s'ha publicat en En el tren i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.